Vanliga frågor

Kan jag få bredband från Daladatorer?
Ja om du bor i lägenhet, villa eller fastighet som är ansluten till stadsnäten i Mora, Orsa, Älvdalen, Malung/Sälen (Läs mer på www.openuniverse.se) samt Rättvik, Leksand, Gagnef eller Säter. (Läs mer på www.qmarket.se)

Vilka mailadresser kan jag få hos Daladatorer?
Du kan få valfri ledig adress på någon av dessa domäner: @moramail.se, @79200.se, @orsamail.se, @79400.se, @rattviksmail.se, @leksandsmail.se, gagnefsmail.se, @malungsmail.se, @ovdalsmail.se, @salenmail.se eller @dalamail.se

Vilken SMTP server ska jag använda i stadsnätet
Är du kund hos oss i stadsnätet kan du använda smtp.daladatorer.se
SMTP autentisering krävs enligt E-post SMTP guide

Hur kopplar jag in mitt bredband
Vid leverans har ni fått en så kallad CPE, en vit fiberdosa. I den dosan används LAN1 (röd) och LAN2 (gul) till internet. De andra används för speciellt TV eller telefoni abonnemang.
Vi rekommenderar att man kopplar in en router/brandvägg i internetportarna för bästa funktion och säkerhet enligt bilden nedan.
undefined

Lagrar ni, och lämnar ni isåfall ut kunduppgifter med hänvisning till IPRED?
Vi lagrar IP adresser i 6 månader, enligt LEK (Lagen om Elektronisk Kommunikation). Skulle polis eller domstol begära ut uppgifter baserat på IPRED och adressen är äldre än 6 månader så kan vi inte lämna ut uppgifterna.

Vilket OCR nummer skall jag ange när jag betalar fakturan?
Du anger fakturanumret som OCR eller meddelande. Fakturanumret står längst uppe till höger på fakturan. Det finns även möjlighet att betala med Autogiro

Hur lång är uppsägningstiden?
Vill du av någon anledning säga upp ditt abonnemang vill vi ha en skriftlig (helst via e-post) uppsägning senast en månad före utgången av den gällande avtalsperioden. Den gällande avtalperioden är helt enkelt så långt som du har betalat för abonnemanget. Uppsägningen ska innehålla namn, kundnummer, telefonnummer och datum för önskad urkoppling.

Sidan underhålls med webKontroll från Daladatorer